Egy hirdetés, két üzenet

Egy új, tudatosságra nevelő kampány egyedi nyomtatási technikával készült outdoor hirdetéseivel eltérő üzenetet közvetít a felnőtteknek és a gyerekeknek.

Az ANAR Foundation non-profit szervezet kreatív, outdoor hirdetéssel állt elő legújabb kampánya során, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a gyermekbántalmazás súlyosságára, valamint segítséget nyújtson a támogatás meglelésében az áldozatok számára.

Plakátjaik lentikuláris nyomtatási technológiával készültek, ennek lényege, hogy más képet mutat attól függően, hogy honnan nézik. A lentikuláris lencse lehetővé teszi, hogy egy kép térhatású legyen, vagy éppen valamilyen mozgás illúzióját keltse.Ebben az esetben azonban az ANAR Foundation outdoor hirdetései a lentikuláris nyomtatásnak köszönhetően más képet mutatnak egy, a plakát mellett elsétáló felnőttnek, mint egy gyereknek. Felnőttek esetében ugyanis egy kisfiú arca mellett egy tudatosító üzenet látható: „néha a gyermekbántalmazást csak a gyermek látja, aki szenved tőle”. Ezzel szemben, ha egy 10 év körüli gyermek nézi a plakátot, akkor egy bántalmazott kisfiút lát, mellette egy üzenettel és egy telefonszámmal, ami az ANAR forródrótja, és tanácsadással segíti a gyerekeket.

Ezzel a módszerrel az ANAR Foundation két legyet üt egy csapásra, hiszen egy hirdetéssel két célcsoport számára közvetít releváns üzenetet. Non-profit szervezet lévén a költséghatékonyság egy fontos tényező, azonban a drágább nyomtatási technológia és az ennek köszönhető hírverés miatt még több emberhez juthat el tudatosságra nevelő kampány. Szintén fontos megemlíteni, hogy az a tény, miszerint a telefonszámot csak a gyerekek láthatják, direkt fogás volt, hiszen a bántalmazó mellett sétáló áldozatot is megszólítja anélkül, hogy felhívná a bántalmazó figyelmét.

Reklámügynökség: Grey Spain

 

 

 

Márton Orsolya
(reklámipar)

 

 

 

 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat