Egy kis urbanizmus - Közhely

Csókay Bencét kérdeztük arról, hogy mivel várja vendégeit a Közhely az RK Brandz - KERÜLJ MÁSKÉPP BE workshop napján. 

Szeptember végén négynapos rendezvénysorozattal jelentkezünk, ahol a fiatal márkáké és tehetségeké a főszerep. Felvezetésként pedig a sorozat kulcsfiguráival beszélgettünk. Az eseményekről bővebb információkat itt találtok.

Mi a feladatod egy ilyen program helyszínének előkészítése során?

Az én feladatom az egésznek a kitalálása, az image összerakása. A legfontosabb dolgom nem feltétlenül a brand maga, hanem inkább az image és a mögöttes tartalom megfogalmazása, és ennek a tartalomnak a beemelése. Rá kell jönni arra, hogy mitől fog sugározni, milyen tartalmaktól, amit tulajdonképpen a brand image is szeretne kommunikálni.

A kerekasztal-beszélgetés befejeztével milyen további programmal készül a Közhely?

Maga a helyszín az úgy áll össze, hogy van fönt a hetedik emeleten egy tetőbár, a Tip Top Bár. Budapesten jelenleg ez az egyetlen igazi tetőbár. Ott lehet ételeket-italokat kóstolni az este elején, DJ-k is lesznek, majd később kezdődik maga a vetítés és a beszélgetés az első emeleten.  A kerekasztal-beszélgetés után ismét zene, ahol az Art&Copy-s iamyank dj-zik majd.

Milyen jellegű hely a Közhely?

Igazából a Közhely egy nagyon urbánus, fiataloknak szóló hely, ahol laza hangulatban tudnak zenét hallgatni. Nem egy klub, nem egy hangos zenés hely. Fönt a Tip Top Bárban és a Közhelyen is halkabb háttérzenék mellett tudnak beszélgetni, különleges italokat kóstolni, vagy akár söröket, pálinkákat. És ,ami igazán egyedivé teszi az a különleges design a helyen belül. Street art-os barátokat kértünk meg, hogy  lakják be az alkotásaikkal. Fönt a tetőbárban három művész street art festményei találhatók meg, melyek a Tip Top Bárral, a tetővel és az éggel kapcsolatosak. Tulajdonképpen az égbolt különleges látásmódokban felfestve. Lent pedig a szobrászat és a festészet egyben nyilvánul meg, két falból kivésett és megfestett arc által. Az egyik férfi, a másik női. Ez ad egy érdekes hangulatot a földszinten.

Milyen gyakran szerveztek ide ehhez hasonló rendezvényeket?

Nagyon gyakran. Heti vagy havi rendszerességgel. Pont a mai napon egy tetőszínház van a Tip Top Bárban. Ez a színház mindössze négy színész segítségével dolgoz fel egy Ibsen darabot. Ez elég érdekes egyveleget ad, hiszen a nézők között játsszák el a darabot, miközben ők a borukat, kávéjukat isszák itt a tetőn. Ez már a harmadik rendezés ebben a formátumban. Most szombaton pedig volt egy Street Art Day, három alkotóval, akik élőben festettek. Ennek live painting a neve. Az a lényege, hogy miközben a vendégek fönt iszogatnak ők festettek, így meg lehetett nézni, hogyan készül egy ilyen urbán festmény. 

Csókay Bence a 2013. szeptember 19-én megrendezésre kerülő RK Brandz - KERÜLJ MÁSKÉPP BE workshop házigazdája. Az eseményről további információkat itt érhettek el.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat