Egy korty Kanada.

Nehéz ma igazán jó és hatásos promócióra bukkani. Most bizonyára az unott arcú hostess lányok és az ajándék termékért ölre menő vérszomjas emberek képei cikáznak a szemünk előtt. Mára elvesztette a varázsát a 'face to face' reklámozás. 2013 tavaszán Nyugat-Európában valami elkezdődött.

A Molson Canadian „Beer Fridge” nevezetű promóciója egyedülálló a kategóriájában, európai viszonylatban. Rendkívül kis fogyasztói rétegnek címezték a reklámot, igen figyelemfelkeltő módon. Nincsenek hostessek, nincsenek standok, csupán piros hűtők random országokban elhelyezve. Azonban a történet itt nem ér véget. A hűtők kinyitása közel sem olyan egyszerű, mint az első olvasatra tűnik.

Sört lehet inni hidegben, melegben, akár szomorúak akár boldogak vagyunk. Mindig lehet rá okot találni. A sörreklámok gyakran szólítanak fel minket bulizásra, kikapcsolódásra, az élet élvezetére, ám még nem volt arra példa, hogy arra szólítsanak fel, hogy legyünk büszkék arra, hogy honnan jöttünk. 

Ez az üzenet sokkal nagyobb horderejű, mint amit egy sörgyártó cégnek kommunikálnia illene. A jövő reklámozása pedig ebben rejlik. Vállalni kell a kockázatot és merni kell olyan rétegeknek kommunikálni, akiknek eddig akár létszámbeli hiányuk, akár hovatartozásuk miatt nem voltak a „potenciális” kategóriába sorolhatóak.  A Molson Canadian talált egy bivalyerős szlogent és bevállalt egy rendkívül rizikós promóciót. A siker pedig nem váratott magára. 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat