Egy teljes reklámblokk Lego-ból

A brit ITV a Lego nagyjátékfilmet reklámozta egy egész reklámszüneten át, amihez a rendes reklámokat forgatták le a játékokkal.

A vasárnap esti Dancing on Ice (ez ilyen celebek táncolnak típusú műsor, jégen) reklámszünetét a brit ITV a napokban debütáló Lego nagyjátékfilm promóciójának szentelte. Egy teljes hosszúságú előzetes levetítése helyett azonban úgy döntöttek, hogy a szokásos reklámokat fogják legósítani. Az ötletet a Warner Bros. és az ITV közösen találták ki, a PHD és Drum ügynökségek hathatós segítségével. A megvalósításért tészben a Bricksports nevű csapat felelt, akik általában sporteseményeket játszanak el Legokkal (ne kérdezzétek, hogy miért).

A kivitelezés pedig remekül sikerült, és szinte biztos, hogy az átalakított reklámokat sokkal többen nézték végig így, mint az eredetiket. Külföldiként pedig az igazán érdekes, hogy így betekinthetést nyerhetünk az átlagos angol reklámok agyzsibbasztó világába. Feltűnik Vinnie Jones ex-futballista egy British Heart Foundation szpotban, a confused.com biztosítós robotja, a BT ötletesség és kínosság között ugráló internethirdetése, és Lenny Henry komikus a Premier Inn reklámjában. A hardcore nézők kedvéért összeszedtük az eredetiket is.

És az eredeti reklámok:

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat