Egyre több az interneten mindig elérhető fogyasztó

Jó tudni, hogy rajtam kívül Magyarországon még legalább 839 999 ember lóg folyamatosan a neten.

A PanMedia Kft. egy „always on” elnevezésű felmérés keretében kutatta a mindig elérhető fogyasztók jellemzőit Magyarországon. A kutatás alapját egy 20 emberből álló fókuszcsoport képezte, akikkel blogon tartották a kapcsolatot három napon keresztül, másrészről egy 14 ezer ember megkérdezésével készített adatbázis adatait is felhasználták az elkészítése során. A PanMedia a Millward Brown piackutató cég segítségével végezte a kutatást. Íme, az eredmények, küldeném mindenkinek, aki szereti.

  • Magyarországon ma mintegy 840 ezer ember tekinthető Mindig Elérhető Fogyasztónak. Tavaly még csak 670 ezren voltunk.
  • A Mindig Elérhető Fogyasztók (MEF-ek?) folyamatosan, több eszközzel és több helyszínről csatlakoznak az internetre, sőt ott intézik mindenféle ügyeiket is.
  • A Mindig Elérhető Fogyasztók jellemzői: többnyire 40 év alattiak, városlakók, fele-fele részben nők és férfiak, jellemző rájuk a magasabb képzettség, és anyagi helyzetük is jobb az átlagosnál.
  • Érzelmileg erősen kötődnek okostelefonjukhoz, amit nagy részben nem telefonálásra, hanem internetezésre használnak.
  • A MEF-ek figyelme megoszlik a sok készülék és tartalom között, ezért nehezebb megszólítani őket, bármennyire is folyamatosan online vannak. Viszont az ötletes, kreatív vagy szerethető reklámokat akár azonnal meg is osztják barátaikkal.

És mit érne a cikk cuki képek nélkül? 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat