Egyre több brand használja a Periscope-ot, ez pedig a Vine rovására megy

A Twitternek bele kellett harapnia az egyik ujjába.

Nemrég egy friss elemzést hozott ki a Socialbakers, közösségi média elemző, amelyben a Periscope, a Vine és a Meerkat népszerűségét mérték fel a brandek közt. Ehhez a 338 legmagasabb követőszámú márkát vizsgálták meg Twitteren, az applikációk használatát illetően.

A felmérés ezt a képet rajzolta ki:

Jól látható, hogy a mindössze csak 9 hónapos Periscope egyre népszerűbb a top brandek körében: 15%-uk rendszeresen posztol a Twitter live streaming applikációján keresztül, míg a cég másik alkalmazása, a Vine vesztett a népszerűségéből, mindössze csak 10%-uk használja a videoloop-os app-ot. A Periscope-nál egy hónappal idősebb, mostoha sorsú, független live-streaming alkalmazást, a Meerkatet pedig senki. Ennek az oka az lehet, hogy a Twitter breaking news profiljába jobban illeszkedik a Periscope formátuma.

A Periscope jelenleg 10 millió felhasználóval rendelkezik, míg a Meerkat nagyjából 2 millióval, így elmondható, hogy jelentősen leszakadt az indulás óta rivalizáló applikációtól.

Szintén érdekes kérdés, hogy hogyan fog alakulni a most kialakult helyzet, ha a későbbiekben bekerülnek a méregdrága hirdetések is a Periscope portfóliójába.

via Business Insider

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat