Éhező gyerekek nevét tetováltatta magára Zlatan Ibrahimovic

Mostantól, ha valaki ránéz a sztárfocistára, már nemcsak őt fogja látni, hanem az általa képviselt segítségre szoruló gyermekeket is.

Zlatan Ibrahimovic elég megosztó figurája a futballnak, de mostani akciójával valószínűleg azért több rajongót szerzett. A World Food Programme (WFP) által készített videóban az látható, amint Zlatan vadonatúj és nagyon különleges tetoválásokat varrat. (Összesen 50 éhező neve került a testére.) A film annyira megható, hogy Ibrahimovic teljes monológját lefordítottuk nektek, mert erről nem szabad lemaradnia senkinek. Példamutatásból ötös.

Videó:

"Bárhová megyek, az emberek megismernek, boldogan a nevemet kiabálják, de vannak olyan nevek, akikért senki nem szurkol. Carmen, Rahma, Antoine, Lida, Chheuy, Mariko. Ha tehetném, az összes nevet a testemre íratnám, de ma a világon összesen 805 millió ember éhezik, közülük túl sokan gyerekek. Szenvednek a háborútól, természeti katasztrófáktól és az extrém mértékű szegénységtől. Nekem az egész világon vannak támogatóim. A mai naptól én szeretném támogatni azokat, akiknek a legnagyobb szüksége van rá. Szóval mostantól bármikor, amikor hallod a nevem, az övékre is gondolni fogsz. Bármikor, amikor rám nézel, őket is látod majd."

-Zlatan Ibrahimovic

A kampányról többet megtudhatsz a WFP oldalán!

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat