Éjjeli menedékhely

A hajléktalankérdés igenis létező probléma, nem lehet a szőnyeg alá söpörni. Akinek inge, nézze csak meg a RainCity Housing zseniális ambient kampányát a téma kapcsán. 

A RainCity Housing nevű kanadai szervezet hajléktalanoknak biztosít támogatást, valamint menedéket. Annak érdekében, hogy a segítségnyújtás mellett felhívják a figyelmet a hajléktalankérdés nagyon is létező problémájára, a Spring Agency nevű ügynökséggel összefogva egy nagyszerű ambient kampányt hívtak életre két, parkbéli pad átalakításával.

Az egyik installáció alapötlete, hogy a padra UV-érzékeny tintával írt felirat került, mely a nappali fényben feltöltődik és ennek köszönhetően este (kis képzavarral) új megvilágításba helyezi a pad funkcióját. Nappali fényben ugyanis az „Ez egy pad” felirat olvasható rajta, ami éjjelre „Ez egy hálószoba”-vá alakul. A másik padból ideiglenes menedék alakítható ki a pad támlájának felhajtásával („Itt menedékre találsz”), valamint a belső támlán a RainCity Housing szervezet címe található („Itt otthonra találsz”). 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat