Eladták a Tv2-t

A Tv2 vezetősége ma bejelentette a dolgozóknak, hogy a tulajdonos eladta a csatornát. A vevőről szinte semmit sem tudni, hivatalos bejelentés hétfőn lesz.

Így néz ki 2013-ban az átlagos magyar médiapiaci hír: nyugat-európai cégcsoport eladja magyarországi érdekeltségeit, a vásárló ismeretlen, de valószínűsíthetően a kormánypárthoz kötődő magyar üzletember. Ezt a formulát járatja most csúcsra a Tv2, legalábbis az index információi szerint. Amit tudni lehet:

  • A német ProSiebenSat1-csoport eladja a csatornát
  • Ezt Simon Zsolt vezérigazgató jelentette be a dolgozóknak
  • Hivatalosan maga Simon Zsolt vette meg a csatornát, Yvonne Dederick gazdasági igazgatóval közösen
  • Az ár legalább tízmilliárdos nagyságrendű lehet, annak ellenére hogy évek óta veszteséges a csatorna
  • Simon annyit árult el, hogy a mögötte álló cég magyar tulajdonosi háttérrel rendelkezik

Ez a tranzakció egy már régóta húzódó folyamat része, aminek a hátterében az anyacég ProSiebenSat1 eladása áll. Annak érdekében, hogy a vásárlónak ne kelljen a kevésbé jelentős kis csatornákkal vesződnie, a közép-európai és benelux érdekeltségeket elkezdték leválasztani a csoportról. Ennek köszönhetően vagy fél éve elindultak a pletykák a Tv2 eladásáról, a megszokott "kormányközeli üzletemberek", a Nyerges Zsolt érdekeltségébe tartozó Infocenter, valamint a kihagyhatatlan "kínai cég mögé bújó magyar üzletemberek" emlegetésével. Felmerült a Viasatot tulajdonló svéd Modern Times Group neve is, akiket még a mindettől nyilvánvalóan teljesen függetlenül felvetett reklámadó terve sem tudott elriasztani. 

Ehhez képest most marad a balladai homály, legalábbis hétfőig, amikor érkezik majd a hivatalos bejelentés. Nagy tételben mernénk fogadni arra, hogy az Infocenter valamilyen módon érdekelt az üzletben, de azon se lepődnénk már meg, ha a Sólyom Airways bővítené ismét a portfólióját.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat