Elindultunk – meg lett szavazva a reklámadó

NGM: "minden frakció támogatja a reklámadót".

Kapcsolódó cikkünk: Újabb rémképek a reklámadó jövőjérőlA már lassan egy éve szóban forgó reklámadót kisebb-nagyobb módosítások és huzavonák után végül megszavazta a kormány, 114 igen és 50 nem szavazattal.

"Mivel a változások a törvény kihirdetésétől számított 31. napon lépnek hatályba, ha ez még ezen a héten megtörténik, akkor az év második felétől már hatályosak lehetnek az új rendelkezések".

Tehát marad a 100 millió alatti zéró, efölött pedig az 5,3%-os adómérték. Viszont „egy átmeneti szabály lehetővé teszi, hogy a reklám-közzétételi adókötelezettségre vonatkozó adómértéket a 2014. évi és a 2015-ben kezdődő adóév adókötelezettségének megállapításakor is alkalmazni lehessen, tehát az adóalanyok visszamenőlegesen is dönthetnek az új szabályok alkalmazásáról”.

Az MRSZ-szel folytatott konzultációból sajnos nem lett semmi, így ez megint egy olyanmódon elfogadott törvényjavaslat, ami nélkülözött minden előzetes szakmai egyeztetést.

Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára szerint "minden frakció támogatja a reklámadót", ugyanis nem azt, hanem a kormányt bírálták. 

via Kreatív

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat