Ellepték Kecskemétet a külföldi turisták!

A hazai városok közül Kecskeméten kiemelkedően nőtt 2008 és 2012 között a külföldiek által eltöltött vendégéjszakák száma. Az alpolgármester szerint ez főleg a Mercedes-Benz kecskeméti gyárépítésének köszönhető. 

Jelentős mértékben nőtt a Kecskeméten, külföldi turisták által eltöltött vendégéjszakák száma 2008 és 2012 között, hála az üzleti turizmusnak. Az említett négy évben ez a szám 36 ezerről 76 ezerre emelkedett a Magyar Turizmus Zrt. adatai szerint. A turisták tartózkodási ideje a három napot is elérte. Az MTI-nek nyilatkozó Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét alpolgármestere kiemelte a 2011-es évet, amikor a vendégéjszakák száma hirtelen 150%-kal lett magasabb, ezzel pedig a 11. helyre repítette a várost Magyarország leglátogatottabb településeinek rangsorában.

Az üzleti turizmus fellendülése főként a Mercedes-Benz gyárépítésének, az ehhez kapcsolódó beszállítók településének, illetve a Phonix-Mecano Kecskemét Kft. és a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. fejlesztéseinek köszönhető elsősorban.

Kecskemét kereskedelmi szálláshelyein évente 45-55 ezer látogatót regisztrálnak, melyből megközelítőleg 30 ezer belföldi turista. Az ő számuk évek óta stagnál. A belföldiek átlagosan 1,8 napot töltenek a városban. Az alpolgármester szerint 2013 jobban indult a belföldi turisták számát tekintve, mint 2012, 12,3%-kal látogatták többen Kecskemétet. A magyar turisták száma főleg a három híres fesztivál, a Tavaszi Fesztivál, a Kodály Művészeti Fesztivál, valamint a Hírös Hét Fesztivál ideje alatt növekszik. A Kecskeméti Animációs Filmfesztivál és a Fogathajtó Világbajnokság a külföldi turistákon kívül egyre inkább vonzza a hazaiakat is. A városban 30 vállalkozás részvételével nemrég megalakult a Kecskeméti és Térsége Turisztikai Klaszter, abból a célból, hogy összehangolják a térség turisztikai szereplőinek tevékenységét.

Kecskemét leghíresebb látnivalói a Mária Terézia engedélyével 1806-ban elkészült Nagytemplom, a Cifra Palota és a Kecskeméti Képtár. 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat