Eltérített bannerhirdetésekben hívja fel a figyelmet az MTV a nemi erőszak problémájára

Érzékeny témát boncolgat a Look Different kezdeményezés új kampánya.

Invisible Ads néven indított akciót az MTV és a Preacher ügynökség, aminek a célja, hogy felhívja a figyelmet a tabutémának számító nemi erőszakra.

A Look Different kampány részeként működő, Invisible Ads során gyakran látott bannereken cserélték ki a szövegeket, amik elsőre nem is tűnnek fel, mert az összes banner olyan banneresen stockfotó jellegű, viszont ha elolvassuk őket, feltűnik, hogy miről is van itt szó. Az MTV szóvivője szerint pont ezért választották a banner formátumot a hirdetések elkészítéséhez, mivel gyakran ugyanúgy figyelmen kívül hagyják a nemi erőszakkal kapcsolatos eseteket, illetve magát a jelenséget, mint a bannerhirdetéseket, pedig az oda nem figyeléstől még nem tűnik el valami.

Az Invisible Ads olyan érzékeny és problémás aspektusokra is kitér, mint az egyetemek tétlensége a kollégiumokban történt esetekkel szemben, vagy például az áldozatok gyakori hibáztatása.

Ha valaki a hirdetésekre kattint, akkor az lookdifferent oldalára navigálódik, ahol többet is megtudhat a jelenség hátteréről és a kampányról. 

via Creativity 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat