Emlékeztek még a szabályosan kakiló unikornisra?

Nem fogjátok elhinni, mit művelt az eladásokkal.

Megsemmisülve írtunk október elején a Squatty Potty, unikornisos, krémfagyikakálós reklámszpotján. A videó azóta óriási ívet járt be az internet berkein belül, mára pedig nagyon sokan élik úgy a mindennapjaikat, hogy egy mágikus lénytől tanulták meg a helyes székelés titkát.

A siker pedig nem maradt el. Ugyanis a reklám debütálása után a Squatty Potty – mivel ez egy tényleg létező, funkcionális termék – online eladásai 600%-kal, a bolthelyi eladásai (a márka legnagyobb partnerénél, a Bed Bath & Beyondnál) pedig 400%-kal nőttek. Tehát tényleg voltak olyan emberek, akik egy nagyszemű, robot unikornis és egy délceg lovag hatására változtattak ürítési szokásain. Vagy csak viccből vettek egyet.

A dolog pikantériája, Bobby Edwards, CEO siker története, akit mindenki megpróbált lebeszélni az őrült reklám koncepciójáról, de ő mégis kitartott az elképzelései mellett.

Ezzel a Squatty Potty pedig közelít az év elején kitűzött 15 millió dolláros céljához. A videó egyébként több mint 50 millió megtekintésnél jár Facebookon és YouTube-on, a nézők 70%-a végig is nézte a majdnem háromperces hasagymenést, és csupán a nézők 25%-a bukkant a jelenségre fizetett hirdetéseken keresztül.

Sőt, a Squatty Potty kicsavart – még két hónap után is tényleg csak szóviccekel lehet írni erről az egészről – szpotjából még egy jóval szürreálisabb, auto-tune-olt sláger is készült:

via Adweek

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat