Eredeti tripre indul a Mad Men új évadának plakátja

Utolsó évadára készül mindenki kedvenc reklámos sorozata, a Mad Men. A plakátot pedig az ábrázolt időszak egyik ikonikus grafikusára bízták.

A Mad Men a hatvanas évek Amerikájának reklámügynökségi világából építkezve írt televíziós történelmet. Igazán méltó húzást választottak az utolsó évadhoz: a sorozat befejező etapjának Milton Glaser, a korszak ikonikus reklámgrafikusa készítette a plakátját. A választás azonban a művészettörténeti okok mellett személyes is, a sorozat megalkotója, Matthew Weiner ugyanis egy Glaser plakáttal a szibája falán nőtt fel.

Balra Milton Glaser, jobbra pedig Matthew Weiner

Glaser plakátja a sorozat főcímét meghatározó cigarettázó sziluettet helyezi egy a hatvanas évekre annyira jellemző pszichedelikus színorgia elé. A kiindulási pont Glaser egy korabeli, Bob Dylan-t ábrázoló plakátja volt. A hatvanas évek pszichedelikus zenekarainak készített poszterek gyakran nyúltak vissza az Art Deco mozgalomhoz, és itt pontosan ez történik újra. Az organikus formákon átzuhanó női arc és a borosüveg pedig minden bizonnyal hűen jelzik, hogy Don Draper az utolsó évadban sem tagadja meg önmagát.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat