Érezted ma már nagyon rosszul magad azért, mert nem építettél életed során egyetlen iskolát sem Afrikában?

Na, majd most fogod.

A nemzetközi, önkéntes alapú, építőkből álló, Mellon Educate úgy gondolta, a legfőbb ideje annak, hogy kicsit szenvedélyesebben kezdjen el adományokat gyűjteni. Ehhez készítettek is egy szpotot (sőt, többet is, de erről később), amiben homokszemekkel érzékeltették, hogy az életünk során mennyit alszunk, eszünk, szexelünk, gondolunk a szexre, vagy Facebookozunk. A művelet végén egy teáskanálnyi homok az, amit nem a fentiekkel töltünk el, ami egyrészt szomorú, másrészt pedig fel is teszik a kérdést, hogy még is mi a cicafület csináltunk az életünkkel?

Merthogy ahelyett, hogy szórakozunk, majd nyomtalanul elmúlunk, mint a nyári zápor (oh!), segíthetünk Afrikában iskolákat építeni a szervezetnek, úgyhogy adjátok a pénzt.

A Dare Londonnal közösen készített online-videóknak vannak további, úgynevezett clickbait részei is, ha esetleg átugrottad volna a homokszemcsés oktatóanyagot. Ezeknek csalóka neveket is adtak, például Hot Girl Fail, vagy a Cuki kiskutya kukoricát majszol.

Persze az első 10 másodperc után jól pofán is csapnak, hogy már megint baromságokkal töltöd az időt, ahelyett, hogy segítenél.

A videókat egyben itt lehet megnézni:

via Creativity

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat