És te tudod, mit jelentenek ezek a számok a márkák neveiben?

Ismeretterjesztő cikk következik.

Sokszor találkozhatunk rejtélyes számokkal márkák, vagy márkák termékeinek a megnevezésében. Ezekről viszont általában, normális körülmények közt sosem tudjuk meg mit jelentenek – sokszor a márkák maguk sem. Például a 7UP mindig is nagy rejtély volt számomra. A mai napig.

  • Chanel No.5

A Chanel híres parfümje, azért viseli az 5-ös számot, mert Coco Chanel az ötödik illatot választotta ki az alkalmazásában álló, Ernest Beaux parfümkészítő munkái közül. Annyira beakadt az ötös, hogy a hivatalos megjelenési dátum is 1921.05.05. volt

  • Porsche 911

Eredetileg Porsche 901 volt, de a Peugeot kiharcolta a névváltoztatást, mivel a magáénak követelte a három számból álló, 0-t tartalmazó szériaelnevezéseket, ezért a Porsche simán csak kicserélte a nullát egyesre.

  • 7UP

A SevenUp hetese, az ital hét fő összetevőjére utal – amit persze pontosan senki sem árul el. Eredetileg Bib-label Lithiated Lemon Lime Soda volt a neve. A 7UP-pal minden bizonnyal jobban jártak.

  • Boeing 747

A II. világháború után a repülőgépalkatrész-gyártó cég különböző alegységekre bontotta a tervezői részleget. A 300-400-as részleg a légiközlekedési-eszközöké, az 500 a turbinamotoroké, a 600 a rakétáké, a 700 pedig a sugárhajtású, utasszállító repülőgépeké

  • Jack Daniels Old No.7.

Ahogy az öreg Jackkel kapcsolatban nagyjából minden, ez is egy örök rejtély marad, ugyanis egy tűzvész elpusztította az összes bizonyítékot, ami az alább teóriák közül egyet alátámasztott volna: a hetes vagy a szeszfőzde önkormányzati regisztrációs száma lehetett, vagy Jack szerencse száma, vagy a barátnőinek a száma, vagy a vonaté, ami a whiskey-t szállította.

  • Levi Strauss 501

Erre viszont még a Levi Strauss and Co. sem tudja a választ, annyi biztos csak, hogy az 501 a szuper-csúcsminőségű farmerekre került rá, csak úgy, mint a 201 az olcsóbb verziókra.

  • WD-40

A WD-40 viszont már valamivel egyszerűbb és szórakoztatóbb történet: a WD a Water Displacementre utal, a 40 pedig azt jelzi, hogy a 40. próbálkozásra sikerült csak összehozni az eredetileg űrhajók korrodálása ellen felhasznált formulát. 

via Business Insider

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat