Európa legfurcsább éttermei

Nehezen hisszük el, hogy valaki egy 7-es erősségű földrengés közben falná legszívesebben a vacsoráját, de abban sem vagyunk biztosak, hogy 50 méter magasból lógva a legfinomabb a hagymakrémleves.

Valamiért mostanra már unalmassá vált, hogy étteremben, nyugodt körülmények között, lágy zenére fogyasszuk el a vacsoránkat. Trendi lett izgalmassá tenni az egykor meghitt étkezéseket. A kreatív vagy enyhén őrült vendéglátósok pedig nem restek az igényeknek megfelelő szolgáltatást nyújtani. Gondoltál már valaha arra, hogy földrengés közben egyél? Ez volt minden vágyad? Most megkapod!

A spanyol Disaster Café kitalálói minden bizonnyal az enyhe vagy közepes mértékben őrült kategóriába tartoznak. A náluk elköltött vacsora mellé ugyanis ajándékba kapunk egy 7,8-as erősségű földrengés szimulációt is. Elképzelni sem tudjunk, honnan jöhetett az ötlet, vagy, hogy kik lehetnek az étterem célcsoportjába tartozók. Az alábbi videón az is jól látszik, hogy a nagy hely ellenére is viszonylag kevesen vannak a katasztrofális étteremben. A Disaster Café honlapja jelenleg nem működik, állítólag karbantartás zajlik. (Az is lehet, hogy időközben be is zárt.) 

Hollandiában úgy tűnik nem tilos a gyerekmunka, vagy legalábbis nem minden formában. Azt tudtuk, hogy haladó szellemiségű emberek lakják az országot, de a Kinder Kook Kafé-n eléggé meglepődtünk. Az amszterdami kávézóban gyerekek készítik és szolgálják fel az ételeket.

Bécsben kipróbálhatjuk milyen a teljes sötétségben eszegetni. A Vier Sinne étteremben állandóan tök sötét van, nem látod mit eszel, de még azt sem, ha áll melletted valaki. A tulajdonosok szerint ez remek kísérlet arra, hogy felébresszük a fennmaradó négy érzékszervünket és új oldaláról ismerhessük meg a világot. Szerintük az ember a látással szerzi meg a külvilág információinak 80%-át, ám ha ez nincs megváltozik minden.

Bár a fentieket nem próbálhatjuk ki itthon, olyat is találtunk, ami hazai is, őrültség is. Mit szólnál egy nagy tányér gulyáshoz úgy 50 méteres magasságban lógva? Tetszik az ötlet? Akkor Neked találták ki a Dinner In The Sky szolgáltatását. A repülő étteremben egyszerre 22-en ehetnek az előre megrendelt ételekből. Nem úgy működnek, mint egy hagyományos étterem, inkább afféle fesztivál attrakció.

Végül, de nem utolsó sorban hadd mutassuk be ezt a kis német vendéglőt, ahol minden a krumpli körül forog. Ebben a berlini étteremben több, mint százféle ételt kínálnak, mindet burgonyából. A Kartoffelkeller étlapján szerepel tört burgonya, burgonyás palacsinta, chips, rajnai rakott krumpli és burgonyás kolbász is. 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat