Európa legjobb közepes fesztiválja-Balaton Sound

Kontinensünk legjobb nagyfesztiválja után illik említést tenni a legjobb közepesről, de csak azért, mert nagyon büszkék vagyunk rá, mert ha a neve nem is, a rendezvény maga a magyar ajkúak egyik kedvence: Balaton Sound is coming!

Szakmai sikertörténet

A Festival Awards Europe megmérettetésén a közepes fesztiválok kategóriájában pályázott a szervezőiroda, és sikertörténetként el is vitte a legrangosabb díjat a legfiatalabb magyar fesztivál. Lobenwein Norbert elmondása alapján a Balaton Sound évről évre növekvő látogatottságot produkál, ezt persze az eredmények alátámasztják, tavaly 108 ezren látogatták a rendezvényt, ez 7,5 ezerrel több, mint tavaly. Vető Viktória, a rendezvény sajtófőnöke hangsúlyozza, hogy a fellépők visszajelzési alapján világszínvonalúnak számít az esemény, amit alátámaszt többek között az a gesztus is, hogy a zenészek maguk keresik fel a szervezőket az esetleges visszatérési lehetőség miatt. A fesztivál sikerét az is bizonyítja, hogy az éves teltházat nehéz összehozni, de nem a Sound-nak, akik inkább promotálnak, mintsem a reklámrészt erősítik.

Amiért ez bejön

A VIP stég, és a Balatonba függő ágyak olyan érzetet keltenek, mintha marha tehetősen, a Karib-szigeteken lógatnánk a lábunkat- csak a víz nem annyira sós és nem annyira tiszta (bár tavaly iható minőségűnek nyilvánították a balatoni kéket).   A beachflag strandzászlók, és amit még a gimisek is tudnak: molinó, ezek elengedhetetlen kellékei a megfelelő termékkommunikációnak. Ami pedig napjainkban a legfontosabb: interakció! Vond be a fiatalokat, és nekik az egyszerű termék reklám élménnyé válik! Ilyen például a T-mobile applikáció letöltős szemüvegosztása, vagy a Strongbow ingyenes polaroid képei. Ráadásul ezek a prémium termékek (a Strongbow egyedül nálunk) teljesen megfelelnek a Sound kissé sznob közönségének, és különben is, a rózsaszín napszemcsi 2011-ben még menő volt.

Ki ne akarna rocksztár lenni, vagy lecsúszni egy hatalmas csúszdán a fesztivál területére? És, ha még ezt meg is örökítik, akkor tuti jó benyomást hagy bennünk a brand. Előbbi a Burn képviseletében, utóbbi a T csoport jóvoltából valósult meg.

A Szigettel ellentétben a név, mint húzóerő nem érvényesül annyira intenzíven, mint Gerendai esetében. Jóllehet, mindenki ismeri Lobenwein nevét, de nem azonosítják a Soundot az alapító főszervező személyével. A választáskor sokat nyom a latba a Balaton part- nincs olyan magyar, akinek ne fűződne nyári emléke Füredhez és környékéhez. Sokszor inkább a Balaton-feeling mozgatja a fiatalokat, és ez miért ne lenne egybeköthető a Sounddal? Ismertségi körömben végeztem egy kis közvélemény kutatást, hogy mivel tudják leginkább azonosítani a fesztivált. Legtöbben –meglepő módon- a Heinekent mondták, és sokuk szerint azért ilyen sikeres a fesztivál, mert sok az ingyenes termék. Szinte ölnek az emberek egy kis labdáért, vagy órákat állnak sorba csupán egy fotó kedvéért.

A cím nem véletlen

A nagy érdeklődés mondhatni meghozta a gyümölcsét, vagy fordítva, idén még több ember várható a július 11-i héten. Az új elismerés hatásait szintén csak ez évben tudjuk igazán mérni, bár jóllehet, hogy a kitüntetés nélkül is az előző éveknek megfelelően fog nőni az érdeklődők száma. TALÁLKOZUNK OTT! 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat