Ez a szegény fa inkább a városba költözne

Az erdőben már nem érzi magát biztonságban.

A hamarosan Párizsban megrendezésre kerülő ENSZ klímakonferencia előttre időzítette az Unilever legújabb kampányát, amiben az erdőirtásokra kívánják felhívni a döntéshozók és a közvélemény figyelmét.

A DAVID Buenos Aires és az Ogilvy & Mather London kollaborációjából született szpotban A Gyűrűk Ura jeleneteit megidéző kezdéssel, egy fa kiszabadítja gyökereit, majd melankolikus narrációval a város felé veszi az irányt, hátha ott nagyobb biztonságban érezheti majd magát.

Aggodalma igazán érthető, mert a videó tanulsága szerint, minden percben 36 focipálya méretű erdőrészletet pusztítanak el.

Az Unilever már korábban bejelentette, hogy a WWF-fel közös együttműködésben 1 millió fát szeretnének megmenteni a legveszélyeztetettebb területeken, Brazíliában és Indonéziában.

A kampány összecseng a megavállalat hosszú távú terveivel is, miszerint a márkái által felhasznált alapanyagokat fenntartható forrásokból igyekeznek beszerezni, valamint 2020-ra a felére csökkentenék a termékeik elkészítése és felhasználása során keletkező ökológiai lábnyomot.

via Co.Create

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat