Ez lenne a datamining jövője?

Mindshare és a Lightwave a biometrikus adatokkal kísérletezik.

Idáig a legtöbb, amit ki tudtak hozni a biometrikus adatok felhasználásából, az mind az edzés tevékenysége köré összpontosul. Most viszont a Mindshare és a Lightwave közösen meg fogja mutatni, hogy van élet a lépésszámláláson és az elégetett kalóriák mérésén is túl.

A Cannes Lions fesztiválra tervezett kísérlet keretein belül kiosztanak 35 Apple Watch-ot a fesztivál ideje alatt (június 22). A készülékek folyton mérni fogják a szívritmust, a hőmérsékletet és többek közt a helyszínt is. Az így felhalmozódott 3 napi biometrikus adatot összegyűjtik, analizálják, de még vizualizálják is, és az Innovation Lions minifesztiválon pedig bemutatják.

A Pulse of Cannes célja az, hogy kizökkentse a témában érdekelt cégeket a futóalkalmazások bűvköréből. Ugyanis a biometrikus adat az adaptív élményhajhászat új melegágya.

Tudásszomjtól megrészegülve kapkodunk a szívünkhöz: Mégis hogy kell ezt elképzelni?

”Egy olyan jövőt képzeltünk el, ahol például, ha valaki belép egy terembe, tudni fogjuk, hogy milyen zenére szokott a leghevesebben táncolni, mi pedig képesek leszünk ahhoz viszonyítva dinamikusan változtatni a lejátszási listát. Vagy esetleg a kedved befolyásolhatja a terem világítását is” - mondta el a Lightwave vezérigazgatója Rana June. „Ezt így elsőre kicsit nehéz megemészteni, de most, hogy megjelent az Apple Watch, meg fog változni a szenzorok szerepéről alkotott képünk a mindennapokban”.

A Lightwave egyébként már kifejlesztett egy olyan technológiát, amivel szenzoros karkötők segítségével valós idejű adatot tudott kinyerni. Ezt a tavalyi SXSW-n kamatoztatták is a Pepsi „bioreactive concert” keretein belül, ahol a híres kanadai DJ, A-Trak keverte a zenét, a Lightwave pedig a monitor előtt ülve követte, hogyan reagál a karkötőkkel ellátott közönség a gyilkos dropokra, vagy éppen melyik Guetta remixre őrülnek meg a legtöbben. Ezt később megismételték a Google-lel és a Gatorade-del is.

„A jelenlegi állás szerint a kizárólagos kiegészítőd az okostelefonod. A legjobb viszont az lenne, ha az okosórád és az okostelefonod lenne ez egyszerre. Ha a telefonod Batman, akkor az órád legyen hozzá Robin. Telefonról és okosóráról egyszerre begyűjteni adatot, és ezáltal jobbnál jobb adaptív élményt nyújtani, mérvadó kell, hogy legyen a brandek számára” – mondta el a Mindshare vezetője.

Azért csak sikerült visszakanyarodni az edzéshez is: „Nagyon sokat edzettem reggel, de nem ittam elég folyadékot. A későbbiekben pedig egy nagyon meleg helyen töltöttem az időt. Innentől pedig kaphatnám az energiaszintemre szabott információt. Mit kellene ennem? Mit kellene kevesebbet ennem, hogy jobb legyen egész nap az állóképességem? Egy csomó olyan dolog, amit idáig nem tudtunk. De így, hogy aktuálisan és valós időben tudunk üzenni ezáltal az embereknek, az elég erős.”

Mondjuk nem tudom, szerintem elég idegesítő lenne, ha nyáron futsz a busz után, lekésed, majd utána kapsz egy üzenetet, hogy „látom megszomjaztál, a legközelebbi Gatorade-et áruló hely tőled 7 kilométerre van”. Vagy ennek a tökélyre fejlesztése az lenne, hogy egyből drónok hoznák ki a hideg (természetesen alkoholmentes) sört az építkezésre, mert a munkások izzadnak, mint egy ló.

De azért ennyire tényleg ne szaladjuk előre.

via Adweek

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat