Ez meg mi volt? Te is Láttad?

Rejtett üzenet a Sony Z5-höz készült szpotban.

Most mindenki nézze meg a reklámot és találja meg, hogy mi volt benne a furcsa:

A szemfülesebbek észrevehettek egy mindössze 0,03 másodpercig – ugyanis ennyi időre van szüksége a telefon kamerájának az autofókusz beállításához  látható frame-et, amin a fenti képen látható üzenet olvasható.

Az ötlet a CP + B Scandinavia ügynökségtől származik, akik egy apró easter eggel csavartak egyet a márka legújabb zászlóshajó telefonjának kampányán. A Z5-öt eddig az utolsó James Bond filmmel kapcsolták szorosan össze, de valószínűleg a film bemutatása (és gyengécske kritikai fogadtatása) után idejét látták a váltásnak.

A videóban, csak egy pillanatra feltűnő képkocka valójában felhívás volt a játékra. Aki elsőként vette a fáradságot, hogy felfedje a titkot és írt az ott látható email címre, kapott egyet a reklámozott telefonból.

Az akció nagyon sikeres volt, annak ellenére, hogy nem kapott semmilyen előzetes hírverést. A márka további hasonló akciókat tervez, ezért arra bíztatnak mindenkit, hogy nyitott szemmel figyeljék a különböző közösségi oldalakon megjelenő videókat.

Végül is nem rossz módszer meggyőzni az embereket, hogy ne nyomják el automatikusan a reklámokat.

Az ügynökségek egyébként James Vicary, amerikai piackutató azóta legendássá vált ötlete inspirálta, mikor az 50-es években, popcorn és kóla felvillanó képeit rejtette el egy film képkockái között, ezzel megalapozva a tudat alatti reklámok műfaját.

via Digiday

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat