A pofátlan felirattal díszített ruhadarab egy Fülöp-szigeteki üzletlánc tini részlegére került ki. Azt még nem tudni, hogyan és miért, de mindegy is. Az internet mérges. 

A Fülöp-szigetek legnagyobb áruházláncának, az SM Supermalls-nak a polcaira került ki a fenti szöveggel ellátott, kamaszfiúknak szánt felsőrész. A felháborító esetet egy vásárolgató újságírónő, Karen Kunawicz szúrta ki és fotózta le, hogy aztán megoszthassa azt Facebook-oldalán. Napokon belül mások is „elkapták” ezt a felháborodós internetes vírust és ennek további megosztásokkal adtak hangot, miközben további felhasználókat fertőztek meg.

„It’s not rape. It’s a snuggle with a struggle.”

A szöveg valóban nagyon visszataszító, többen panaszkodtak arra miatta, hogy a filippínók nem veszik elég komolyan a nemi erőszakot. Mások egyszerűen csak undorítónak tartják, hogy az SM ilyenben járatná a kisfiúkat, megint mások nem hajlandóak többé náluk vásárolni.

Az egészben az a legbosszantóbb, hogy a botrányos felirat mellé illusztrációt is mellékeltek, mégpedig szívet formáló tenyereket.

Az SM illetékesei a közösségi médián keresztül értesültek a problémáról és azonnal közzétették bocsánatkérésüket, melyben állítják, nem tudtak arról, hogy ilyen ruhadarabok kerültek a polcokra. Hozzátették azt is, nagyon sajnálják az ügyet, és mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a pólók eltűnjenek. Biztosították a vevőiket afelől, ők nem bagatelizálják el a nemi erőszak kérdését, és semmilyen más érzékeny társadalmi kérdést sem. 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat