'Ez olyan, mint a Mikulás! Az emberek hinni akarnak benne!'

Gabonakörrel reklámoztak egy chipet a Kalifornia állam-beli Chualar egyik árpaföldjén. Az átverést az NVIDIA rendelte meg brit gabonakör-csinálóktól. 

"Nem földönkívüliek készítették a kaliforniai gabonaköröket" - írta a CNN, mintha bárki elhitte volna az ellenkezőjét, akár egy percig is. A kör nem is annyira kör alakú volt, mint inkább számítógép alkatrészre emlékeztető minta. És tényleg. Utóbb kiderült, hogy az NVIDIA szeretett volna egy kis felhajtást új mobilprocesszora körül. Véleményük szerint ugyanis ez a chip olyan hihetetlen módon fejlett, hogy bárki joggal rásüthetné a túlvilági vagy földönkívüli kifejezéseket. Ha ők mondják... Jen-Hsun Huang, a vállalat vezérigazgatója egy Las Vegas-i elektronikai bemutatón vallotta be a közönségnek, hogy az ő marketingesei állnak a kis híján 100 méter átmérőjű jelenség mögött.

A cégnek hollywoodi filmesek adták meg azoknak a briteknek az elérhetőségét, akik korábban már készítettek gabonaköröket, és akik ezt a megbízást is örömmel vállalták. Az emberek megtévesztése érdekében még egy videót is készítettek, melyben fura fények tűnnek fel a farmon. Az újságokat is könnyű volt vakvágányra vezetni, a környező lapok munkatársai sorra kapták a névtelen telefonhívásokat, melyekben azt mondták nekik: "Valami folyik Chualarban!"

"Ez olyan, mint a Mikulás! Az emberek hinni akarnak benne!" - fűzte még hozzá Huang a bemutatón. 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat