Ezek az okos robotujjak helyetted kapcsolgatnak mindent

Végre egy elérhetőnek tűnő, háztartásokosító kütyü.

Az utóbbi időben rengetegen pörögnek azon, hogy a mindennapi életünk részleteit a leginkább közelebb hozzák egy 10-20 éve készült sci-fi világához. Nyilván közhely számba megy az is, hogy már szinte mindenből készült okostelefonról vagy tabletről irányítható változat, a villanykörtétől a teljesen felszerelt családi házig, de ezek továbbra is csak egy viszonylag szűk rétegnek elérhetőek.

Nem ilyennek tűnik azonban a Naran nevű koreai startup fejlesztése, a Microbot Push, ami egyszerűségével és praktikusságával tűnik ki a techrengetegből.

A szerkezet egy alacsony energiafogyasztású bluetooth robotocska, amivel automatizálható, vagy távolról vezérelhető minden kapcsoló nyomogatást igénylő feladat a villanykapcsolástól a kávéfőző vagy a számítógép beüzemeléséig egy okostelefonos applikációval. És, hogy mivel rögzíthetjük a megfelelő kapcsolóhoz? Hát, egy ragasztócsíkkal. Sokkal olcsóbbnak tűnik, mint vagyonokat fizetni egy szuperintelligens háztartási eszközért.

A Microbot Push képességei ezzel még nem fulladnak ki. Az apró gépben van egy automatizálásra programozható rendszer is, így simán beállíthatjuk, hogy ha belépünk az ajtón csináljon fényt, vagy a reggeli felkelés előtt izzítsa a kávéfőzőt.

via Motherboard

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat