Ezekre kerestünk rá legtöbbször az idén

A Google keresési toplistája eléggé érdekes képet fest a magyar internetezőkről.

Már a legnézettebb hazai Youtube videókat összegző lista is okot adhatott arra, hogy a szemöldökünk fénysebességgel kezdjen közelíteni a tarkónk felé és (most spoiler következik) a Google éves toplistája sem fog elégedett mosolyt csalni az arcunkra.

A Google immár 15. éve készíti el az év végi listáját, amin jól lekövethető, hogy milyen témák, események foglalkoztatták az egyes országokat és a világot. A népszerű kereséseket kétféleképpen kategorizálják. A teljesen evidens, legtöbbet keresett kifejezések mellett, a Google egy komplex statisztikai rendszer segítségével azonosítja az új kedvenceket, aktuálisan felkapott témákat, amiknek abban az évben jelentősen megugrott a keresése és huzamosabb ideig nem is csökkent az érdeklődés irántuk.

A legnépszerűbb magyarországi keresések alapján foglalkozatott minket a Charlie Hebdo tragédia, a szíriai helyzet, Vágó István és a Madách Színház. Sokan szerették volna megtudni, hogy ki lehet az igazi lelki társuk és a legtöbben meg akarnak szabadulni a súlyfeleslegüktől.

 A legtöbbet keresett kifejezések, pedig a következők:

1 - Éden Hotel

2 - Pixwords megoldások

3 - Való Világ

4 - Ötöslottó

5 - A szürke ötven árnyalata

6 - Eurovision 2015

7 - Jurassic World

8 - Windows 10

9 - Rising star

10 - EuroJackpot

via mediainfo

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat