Ezekről a Google szolgáltatásokról biztos nem hallottál még!

Google Keep, Google Ngrams, Google Art Project – ha nem ismerős egyik sem, akkor ez neked szól.

A Google, amellett, hogy övé a fél internet, nemcsak mail küldésre, képkeresésre és dolgozatok megírására jó, hanem van nagyon sok más funkciója is. Tudtátok, hogy például lehet időzítőt beállítani, vagy legózni is a böngészőben?

Na akkor figyelj, mert itt vannak a Google méltatlanul csendbe burkolózó szolgáltatásai.  

Google Keep – Ha esetleg nem lenne neked elég az egymillió jegyzetkészítő-applikáció, akkor próbáld ki a Google Keep-et. A funkció elérhető mobilon és desktopon is, készíthetsz vele klassz to do list-eket, sőt integrálható a Google Naptárral is.

Google Timer – Azt tudtad-e, hogy ha beírsz egy tetszőleges időintervallumot és utána írod, hogy „timer”, akkor gyakorlatilag egy időzítőt állítottál be? Sőt, ha lejár az idő, akkor még jelez is.

Google Ngrams – Ha nagyon sok szabadidőd van, vagy éppen nyelvész vagy, akkor a Google Ngrams kiváló döntés lehet, ugyanis szavak jelentésváltozására és használatára kereshetsz rá 1500 és 2008 közötti könyvekben, egészen pontosan 5.2 millióban.

Google=english – Ha esetleg nem tudnád, hogy mondanak, illetve írnak ki betűvel sok tagból álló számokat angolul, akkor írd a keresett szám után, hogy =english. Szívesen.

Google.com/fonts – Itt pedig ingyenesen használható betűtípusokat találhatsz.

Google Art Project – Művészeti szakosok figyelem! Az Art Projecten belül hiperszuper felbontásban böngészhettek a legnagyobb múzeumokban található alkotások közt. 

Panoramio – Ez gyakorlatilag a Google Maps felhasználók által készített képekkel teletűzdelve.

Google Sound Search –  Ez pedig a Google Shazamja, de itt egyből meg is veheted a számokat a Google Play Store-ból. 

Google Translate – A Google Translate nem csak arra jó, hogy japán recepteket fordítsatok le vele, hanem képes valós idejűleg hangot és képet is lefordítani.

Google's BuildWithChrome.com – Ha pedig tényleg ráuntál az irodai munkára, legózgass egy kicsit a Chrome-ban.

via Business Insider

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat