Ezért érdemes a kreatívként dolgozni.

Kitalálhatsz mindenféle vicces marhaságot és pénzt kapsz érte.

Gyakorlatilag így foglalható össze azoknak a reklámoknak az üzenete, amit a brazil F/Nazca Saatchi & Saatchi csinált a Sao Pauló-i Miami Ad School számára. A három videóban és a hozzájuk kapcsolódó plakátokon igyekeznek bemutatni a reklámszakma naposabb oldalát, ahol azért fizetik a kreatívot, hogy megvalósíthassa legvadabb ötleteit, az éneklő hajzuhatagtól az beenergiaitalozott lajhárokig. 

Az ügynökség elmondása szerint ezzel a kampánnyal azt akarják bemutatni, hogy a kreatív munkának továbbra is létezik jó része a kérdőíveken és a célcsoportok elemzésén túl, amikor a legvadabb, humoros vagy irreleváns ötletekből születhetnek reklámok.

Ez így papíron remekül hangzik, de ha megnézzük a nyomtatásba kerülő anyagokat, ahol hétköznap használati cikkekhez sikerült olyan „vad” és „formabontó” asszociációkat a találni, mint a tejhez az alsógatyás csontváz, vagy a dezodorhoz a jelmezes borz, akkor nem tudjuk nem érzékelni a szlogen ironikus felhangjait: „Igen. Azért fognak fizetni, hogy ezt csináld”.

via adweek

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat