Ezt a pre-rollt te sem szeretnéd átugrani!

A BBDO Guerrero 8-bites játékot csinált a nem túl népszerű hirdetésformából.

Az ügynökség a Mountain Dew megbízásából készítette el az első játékként funkcionáló pre-rollokat, azzal a céllal, hogy minél több játékost csalogassanak Fülöp-szigetek térségében frissen induló Dew Gamer Hub-ra (a márka által szponzorált videójátékos híreket és tartalmakat összegyűjtő oldal).

A pre-roll játékok kedves retró dizájnt, lokálisan jelentőséggel bíró pályákat és választható karakterek kaptak. A működésük sem túl bonyolult, mint inkább ötletes: a videóban elhelyezett irányító gombokkal a YouTube annotációit használva lehet ugrani és lőni. A játékosok az egyik videó (pálya) teljesítése után továbblépnek a következő videóra, ezzel maximalizálva reklámokkal eltöltött időt.

A játékos reklámok annyira sikeresek lettek, hogy az emberek átlagosan 12-szer több időt töltöttek előttük, mint egy átlagos pre-roll esetében, valamit 10%-os engagementet tudtak felmutatni a megszokott 2%-ossal szemben.  A célcsoportnak számító retró játék rajongók között akkora sikert aratott a koncepció, hogy már tervben van a folytatás is.

via lbbonline

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat