Fejd az életet!

"Így néz ki 8 gramm fehérje, amikor megszeged a fizika törvényeit." 

Az amerikai országos tejgazdaság vállalatcsoportja, a MilkPEP leváltotta korábbi kínos szlogenjét egy másikra. A "Van tejed?" (Got milk?) frázis már 1995 óta volt használatban és nem meglepő módon számos paródia és vicc kapcsolódott hozzá. Mostantól a "Fejd az életet!", angolul  a "Milk life!" tűnik majd fel hirdetéseiken. Az új jelmondatra azért volt szükség, mert szeretnék a fogyasztók figyelmét felhívni a tejben található jótékony és egészséges anyagokra, különösen az energiát adó fehérjére.

Képgaléria a cikk alján, a videók után!

A mostani kampány célja, hogy rávegyék az amerikai népet a reggeli fogyasztására, ami náluk a tejben puhult gabonapelyhet jelenti. (Az utóbbi években néhány százalékkal csökkent a tej kereslete az országban, amit sokan a reggeli manapság divatos kihagyásával és a népszerű szendvicsbárokkal magyaráznak.) Ez körülbelül 50 millió dollárba fog kerülni a vállalatnak, amiből televíziós-, print- és online reklámokat készíttetnek, de PR eseményekre is költenek.

"A fehérje nagyon sokszor szerepel a hírekben és ezáltal a vevők fejében is állandóan benne van, de rengetegen vannak, akik nem tudják, hogy a tejben is megtalálható, szóval nagyon fontos volt, hogy a kampányban kapcsolatot teremtsünk a protein és a tej között." - mondta el Julia Kadison a MilkPEP ideiglenes igazgatója. Ha ez így van, lehet, hogy igaz a legenda miszerint az amerikaiak nem tudják miből van a kenyér és honnan jön a tej. (Hű, a tejjel nagyon meggyűlt a bajuk!)

A nevetségesen hangzó üzenet mellé hasonló vizuális élmény dukál, már, ami a videó és print reklámokat illeti. Gyerekek, nők és férfiak tej-propellerrel rohangálnak ide-oda, miközben a fent is olvasható mondatot halljuk (több változatban): "Így néz ki 8 gramm fehérje, amikor megszeged a fizika törvényeit."

MILK LIFE REKLÁM:

GOT MILK REKLÁM:

Képgaléria:

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat