Felaprították a Dumb Ways to Die videót

A 2012-ben vírusvideóként terjedő morbid kisfilm gazdát váltott, egy életbiztosítással foglalkozó cég használati jogot vásárolt az eredeti megrendelőtől, a Metro Tarins-től.

Az Empire Life Insurance vállalat néhány hete vásárolta meg a "Dumb Ways to Die" című őrületesen sikeres animációs kisfilm használati jogát. A már meglévő videót aztán háromfelé szabdalták, így kialakítva belőle saját három reklámfilmjüket. A dalszövegen is változtattak egy kicsit, a mostani így szól: "What's the dumbest way of all to die? Having no life insurance." (Hogyan halhatunk meg a legbénábban? Ha nincs életbiztosításunk!) A cég emellett digitális hirdetéseket is készített az animáció szereplőivel. Sajtóközleményükből kiderül, a nyáron egy nagyszabású, a világ több tájára kiterjedő értékesítési programot indítanak.

A reklámszakma képviselői közül sokan értetlenül állnak a dolog előtt, hiszen a kisfilm az internet korszakában már most, két évesen is antik darabnak számít. Mit várhattak tehát a lusta "alkotók"? Ki fogja megosztani a videókat a közösségi oldalakon? Az Adweek újságírói felkeresték mindkét céget, hogy feltehessék nekik a fentiekhez hasonló kérdéseket. A válaszok ezen a linken lesznek elérhetőek.

A 3 "új" reklám:

Az eredeti:

Slusszpoén kreatívoknak:

 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat