Felismernéd a családtagjaidat, ha hajléktalannak öltöznének?

A válaszon nincs miért töprengened, egy New York-i segélyszervezet kísérlettel bebizonyította, hogy: NEM.

A városlakók többnyire kerülik a szemkontaktust a földön kolduló hajléktalanokkal, hiszen afféle szégyenérzet gyötri őket amiatt, hogy nem tudnak vagy nem akarnak segíteni. Ez a jelenség keltette fel egy New York-i székhelyű segélyszervezet érdeklődését, és kíváncsiak lettek arra, vajon saját családtagjainkat sem ismernénk fel ebben a helyzetben?

Felpakoltak egy nagy halom kamerát, és kivonultak hát az utcára. Ott jól elrejtették azokat, majd a kísérletben részt vevők egyik felét hajléktalannak öltöztették és kiültették a padkára. A műkoldusok mit sem sejtő családtagjai pedig hogy-hogy nem éppen arra sétáltak, hogy részt vegyenek egy ártatlannak tűnő közvélemény kutatásban. A kísérlet szomorú eredménye, hogy bizony senki nem ismerte föl a szeretteit. Egy bácsi például gondolkodás nélkül sétált el a felesége mellett, noha már 34 éve házasok, egy nő pedig gyakorlatilag az egész családját nézte levegőnek, se a nagynénjét, se a nagybátyját, de még az édesanyját sem ismerte fel.

A beszélgetésen aztán megmutatták nekik a felvételeket, amelyektől mindannyiukat a sírógörcs kerülgetett. Visszaszaladtak az utcára és szeretteik nyakába borultak. A New York City Rescue Mission kampánya egyébként a "Make them visible" címet viseli. (Tedd őket láthatóvá!)

Videó:

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat