Fizess mobillal!

Június közepétől újabb kampányt indít a mobiltelefonos fizetés népszerűsítésére a Mobiltárca egyesület. A nagyszabású kísérletben háromezren próbálhatják ki a rendszert.

Az OTP Bank, a Magyar Telekom, a Telenor, a Vodafone, a Mastercard, valamint a Supershop összefogásának eredményeként létrejött Magyar Mobiltárca Szövetség ismét megpróbálja a mobiltelefonos fizetést elültetni a köztudatban. Ugyan évek óta találkozhatunk a technológiával a médiában, a hétköznapokban szinte ismeretlen a rendszer. Pedig az alapjai már 2009 óta elérhetőek hazánkban, ugyanis az érintésmentes PayPass kártyák is ugyanerre az elvre épülnek. Azonban eddig ezeket a kártyákat is főleg a nyári fesztiválokon használta a közönség – a Sziget és a hozzá tartozó rendezvények 2010-ben álltak át az érintésmentes rendszerre.

De hiába váltottak diákok tömegei PayPass kártyára a kedvezményes fesztiváljegy érdekében, az érintésmentes fizetés előnyeit kevesen használják a mindennapokban. Pedig a 83 ezer bankkártyás terminálból 17 ezer kezeli ezeket a kártyákat, illetve mobilokat, és ez a szám csak nő az idő előrehaladtával. Mégis, a készpénz uralma egyelőre megtörhetetlen látszik. Hiába van közel nyolcmillió bankkártya ma hazánkban, a tranzakciók kilencven százaléka még mindig készpénzzel zajlik le.

Ezt a tendenciát próbálja megtörni most a Mobiltárca Egyesület. A legtöbb okos telefon ma már alkalmas az érintésmentes fizetéshez szükséges NFC (Near Field Communication) tranzakciókra. Az alapgondolat az, hogy telefonunkat úgyis mindenhová magunkkal visszük, így nagyobb vonzerőt jelent, ha az esetleges vásárlásnál mást elő se kell húznunk. A hagyományos kártyákkal szemben pedig így ki se kell adnunk kezünkből a fizetőeszközt, sőt, az előre meghatározott limit alatt a PIN-kódunkkal se kell bajlódni. Csak odaérintjük mobilunkat, majd a blokk kinyomtatása után már mehetünk is.

Kérdéses, hogy a háromezer fős kísérlet tényleg hatásos lesz-e. Az eddigi statisztikák alapján nem csak az érintésmentes, de a hagyományos bankkártyás fizetéstől is tartózkodik az itthoni közönség. A kiskereskedők a magas költségek miatt sokszor tartózkodnak a kártyaterminál kiépítésétől, és ezek a költségek gyaníthatóan csak nőni fognak az új technológia esetében. Valamint hiába szállt be mindhárom nagy hazai mobilszolgáltató, a bankok részéről korántsem tapasztalható hasonló érdeklődés. Még ha a következő hónapok megfelelő eredményeket hoznak is, bátran kijelenthető, hogy évekre lesz szükség a mobilos fizetés elterjedésére.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat