Franciaország a levegőben van

Gyönyörű print kampánnyal jelentkezett az Air France légitársaság, ami eleganciájával még a polgári repülésben manapság uralkodó körülményeket is elfeledteti.

Tömött sorok a check-innél, idióta biztonsági szabályok, kényelmetlen várótermek, alulméretezett ülések, ehetetlen ételek - nagyjából ezek jellemzik manapság a polgári légiközlekedés valóságát. Az Air France új kampánya viszont a repülés aranykorát idézi, amikor a jetsetterség a beérkezettség szimbóluma volt, nem pedig az utazás kényelmetlen nyűgje. Tegyük hozzá, hogy a franciák a mai napig a vetélytársaik fölé emelkednek mind a fedélzeten felszolgált ételek, mind az üléseik komfortérzete terén.

Ritkaság ma egy ennyire szépen kivitelezett print kampány, az argentin Sofia & Mauro fotóspáros kiemelkedőt alkotott. A célpontokhoz társított közhelyeket igazán játékos formában dolgozták fel, (figyelem, újabb közhely) egyfajta franciás könnyedséggel és eleganciával. A fényképek a kortárs és a hatvanas évekbeli divatfotózás meghatározói stílusai között találnak kapcsolatot, és a keretek is elmúlt évtizedek repüléses prospektusainak a hangulatát modernizálják.

A kampányért a BETC Paris ügynökség volt felelős, és egyben a márka új, "France is in the air" taglinejának a bevezető kampánya is. 

Via Creative Review

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat