Frissítette címerét a 125 éves MTK

Az MTK és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem közösen kiírt pályázatát Marcell Tamás tervezőgrafikus nyerte jellemzően türkiz világoskék és kobalt sötétkék színű munkájával.

Deutsch Tamás, a klub elnöke a hétfői sajtótájékoztatón elmondta, az MTK az elmúlt 125 év folyamán mindig egyszerre volt hagyományőrző és megújuló, így ezt ebben az ünnepi esztendőben is hangsúlyozni kívánták. Az új arculat megtervezéséhez szakmai partnerként kérték fel a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemet, akikkel együtt közös pályázatot írtak ki a hallgatók számára. A pályázaton csak meghívott grafikusok (hallgatók) vehettek részt, végül közülük került ki győztesként Marcell Tamás.

A tervezőgrafikus a következő szavakkal jellemezte munkáját: "Az új emblémában a magyarországi és a budapesti hagyományokat, valamint a zsidó kultúra tradicionális értékeit jelenítettem meg. A célom az volt, hogy egyszerre legyen konzervatív és mai, hogy két-három év alatt ne menjen ki a divatból."

Az új logó elődeihez hasonlóan pajzs alakú, színeiben a jelenlegi címert idézi, ám egyszerűsége a korábbi emblémákra vezethető vissza. Legfontosabb színei a világos türkizkék, a sötét kobalt kék, illetve a fehér. A korábban használt aranyszín teljesen eltűnt. A felső részben az "MTK Budapest" felirat olvasható, utalva a BSE jelenleg is tartó beolvadására. Ezt az új nevet a közgyűlés még nem hagyta jóvá, de Deutsch Tamás szerint ez már csak formaság. A pajzsot körülölelő babérkoszorú az egyesület győzelmeit jelképezi, az 1888-as felirat pedig a megalakulásukat.

Marcell Tamás elmondta: "az új arculat elemei nemcsak a mezeken, hanem az egyesület mindenfajta kommunikációjában, így a borítékokon, a névjegykártyákon is feltűnnek, de okostelefonokon is meg lehet őket jeleníteni. Bejelentette még, hogy az MTK honlapja is megújul, amelyen a fotók ezentúl hangsúlyosabb szerepet kapnak."

Az MTK-ban sportolók eddig 179 világ- és 83 Európa-bajnoki címet szereztek, valamint 33 olimpiai aranyérmet nyertek. 

 

a képek forrása: facebook.com

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat