Fügefej az irodában

Saját mini websorozatot kapott a Mondelez gyümölcsös szelete.

Úgy látszik, nagyon mennek mostanában az antropomorfizált beszélő gyümölcsök. Alig egy hét telt el a Souza tequila zseniális kiégett lime-os szpotja óta, már is itt van egy elég hasonló megoldás, kicsit könnyedebb megközelítésből.Justin Timberlake, a kiégett 80-as évekbeli lime

A Mondelez nemzetközi élelmiszeripari gigavállalat úgy döntött, hogy az Oreo után egy másik klasszikus desszertjét is megpróbálja felfuttatni, amihez a Weber Shandwick ügynökséggel el is készíttették márka első kontent alapú kampányát. A döntés egyik apropójául az szolgált, hogy a közelmúltban a hagyományosan fügés ízesítésű édességet más ízekben is gyártani kezdték, és ezzel együtt a márka nemcsak arculatot, hanem nevet is váltott (Fig Newtons-ból szimplán Newtons lett).

A  "Now We’re Newtons" című websorozat a fent említett változást dolgozza fel elég szórakoztató formában. A leginkább a The Office és az Annoying Orange keresztezéseként leírható, sitcom jellegű videókban az évtizedek óta fügék által vezetett Fig Newtons cég irodájába új, fiatal dolgozók érkeznek (ezredfordulós generáció, helló), akik történetesen málnák, eprek, almák, és alaposan felforgatják a fügék vállalatát. Például helyből lecserélik a recepción a névtáblát.

A sorozattal a Mondelez célja nem csupán az, hogy valamilyen személyesebb karaktert adjon megújult termékeinek, hanem az is, hogy felhívja a fiatalabb generációk figyelmét az általuk támogatott „A Lot of Fruit to Give” elnevezésű jótékonysági kezdeményezésre, aminek keretein belül friss gyümölcshöz juthatnak a rászorulók. Ha a vásárló beszkenneli a csomagoláson található vonalkódot, az automatikusan 0.30 dollár adományt jelent a nemes ügynek.

via  fastcocreate

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat