Fuldokló nőt ábrázol az angol Cosmopolitan e havi címlapja

A műanyag fóliába zárt lány képével az úgynevezett "becsületbeli gyilkosságokra" hívják fel a figyelmet a Karma Nirvana jótékonysági szervezettel együttműködve.

Nagyon merész és kimondottan sokkoló címlappal állt elő a Cosmopolitan magazin angol szerkesztősége, melyen egy fuldokló lány látható. Ráadásul az e havi számot is ellátták az egyébként teljesen megszokott műanyag fólia csomagolással, ami ezúttal nem (csak) azt a célt szolgálta, hogy a kiadvány épen jusson el az olvasókhoz, hanem hogy felerősítse a képre tekintve rajtunk eluralkodó fuldoklás érzetet.

Már tudjátok, de azért elmondjuk, most sem egy csúnya tréfáról van szó, hanem a "jó ügy" szolgálatáról. A Cosmo ugyanis a Karma Nirvana jótékonysági szervezet egyik támogatójává vált, akik az úgynevezett "becsületbeli gyilkosságok" megelőzéséért küzdenek. Ezeket a bűncselekményeket általában fiatal lányok ellen követik el a családtagjaik, hogy így "védjék meg" a család becsületét.

A borítót egy 2004-ben a szülei által, a testvérei szeme láttára megfojtott 17 éves angol-pakisztáni lány, Shafilea Ahmed megrendítő története ihlette.

A Cosmopolitan limitált kiadása kapható lesz az újságárusoknál, de egy lobbieseményen is bemutatják, az angol parlament ugyanis ezen a héten vitatja meg a nők elleni erőszakkal kapcsolatban felmerült legfontosabb kérdéseket. Az ötlet a Leo Burnett Change reklámügynökségé volt.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat