Füredi fergeteg

Sok- sok magyar és külföldi nyári központja a Balaton. Hűsítő víz, kellemes hangulat és rengeteg programlehetőség kínálkozik a tó mentén. Már csak azt kell eldönteni melyik települést választjuk, és indulhat a szieszta. Cikkünkben az egyik központ kerül bemutatásra, amely egyaránt szórakoztató fiataloknak és családosoknak. Ismerkedjünk hát a balatonfüredi programrengeteggel.

Siófok mellett ez a másik csomópont az ifjú csenevészek szemében. Előbbinél a Petőfi sétány biztosítja a bulihelyeket - a Palaceról nem is beszélve -, míg utóbbi esetében a SunCity ad otthont a partyhuligánoknak. Mediterrán épületeivel teljesen kitűnik a környezetéből, és egy mini centrum személyében csábítja az arra tévedőket. Éttermei és bárjai napközben normál módon funkcionálnak, de este már szórakozóhelyként nyitják meg a kapuikat, ahonnan - természetesen méltányos ár ellenében - nem is kell messzire menni a pihentető alvásért, hiszen a komplexum szállást is biztosít. A helyszínt plakátok népszerűsítik szerte a városban, amelyek mindig az aktuális bulikat promózzák, emellett egy jól működő, alapos weboldal nyújt teljes körű tájékoztatást, illetve a Facebookon is lehetőség van informálódni. A részletes party listát és minden szükséges paramétert itt megtaláltok.

A füredi paradicsom viszont az esti dorbézolás mellett egyre több kulturális programmal is előrukkol, ezzel  a családosok és bulizni kevésbé vágyó felnőttek igényeit is kielégítve. Példának okáért SunCity területén felállított sörsátorban rendezik meg a Dumafüred  nevezetű műsor együtteset, amely július 26-tól augusztus 4-ig tart, és a hazai stand- up krémje képviselteti magát. Minden nap más csokorban lépnek fel a humoristák és sztárvendégekkel is gazdagítják az amúgy is mulatságos előadásaikat. A kereslet óriási, de talán még egy-két jegyet el lehet csípni az utolsó pillanatban is, amelyről itt akadhattok rá fontos infókra. Emellett ennek felkonferálása mindenképpen megér néhány szót. A Balaton mentén és Budapesten egyaránt találkozhatunk a figyelemfelkeltő plakátokkal, amelyek a Dumafüredet népszerűsítik, közepükön az egyik híres, fancsali képet vágó stan- upossal, és az "Egy fesztivál, ami jobb, mint a reklámja!" felirattal. Az üzenet megragad és hatásos is egyben, az már csak mellékes, hogy tavaly is ugyanezzel a szlogennel rukkoltak elő, de hát egyszer már bejött, miért ne mentek volna idén is biztosra.

Következő állomásként az Annagora Aquapark említhető, amely szintén kielégíti a legtöbb korosztály igényeit. Sokféle csúszdával és Magyarország legnagyobb hullámfürdőjével csalogatja az érdeklődőket. Plusz pontot érdemel a meghosszabbított nyitva tartásért, így hajnali egy óráig van lehetőség lubickolni. Emellett a Class FM csapatával karöltve promózzák magukat, így a rádióban is bemondásra kerül a stáb aktuális helyszíni szemléje, valamint egy jól összeállított weblap nyújt tájékoztatást az összes programról. Szintén a fiataloknak kedvez, hogy a SunCityvel együttműködve, nagyszabású bulikat szerveznek az aquaworldben. Augusztus 17-én esedékes a Beachball party, amelyet a legnagyobb medencés mókaként híresztelnek. Az árakra és alapinfókra a facebookos eventben lelhettek rá.

Nem mindennapi látvány nyújt a balatonfüredi Kisfaludy strandon a tizenkét méter hosszú színes gumimatrac, amelyről emberek röpködnek a levegőbe. Ez az új dili - ahogyan a szórólap szöveg is mutatja -, amely Magyarországon még csak kevés helyen lelhető fel, de Füreden elsők között ez is megtalálható. A Blob, az Amerikából behozott őrület, amely extrém, szórakoztató és felpumpál egy jó adag adrenalinnal. Garantálva van jó sok nevetés, némi repüléssel kombinálva, a becsapódás pedig igencsak jópofa pozitúrákban tud elsülni. Akik jártak idén EFOTTon találkozhattak a csíkos lebegő óriással, akik pedig kihagyták és Füreden nyaralnak mindenképpen megér egy próbát! Szerkesztőségünk több tagja is kipróbálta, és bizton állíthatjuk, hogy az ígért hatás nem maradt el. A részleteket megtaláljátok a szórólapokon, amelyek városszerte szét vannak szórva, illetve a Facebookon. Kedvcsinálóként pedig itt egy videó, csak, hogy mindenkinek átjöjjön az életérzés!

Utolsóként emelnénk ki a Borhetek fesztivált, amely augusztusban kerül megrendezésre, és három héten át várja majd a látogatókat. A borosgazdák a Tagore sétányon felállított sátraikban, faházaikban kínálják termékeiket, és a minőségi nedűkön kívül egyéb gasztronómiai finomságok is várják az érdeklődőket, természetesen az állandó kulturális programok mellett. A napokra lebontott ütemtervet megtaláljátok itt.

Ezekkel persze nem merült ki Balatonfüred kínálta lehetőségek tárháza. Fedezze fel mindenki a saját szájíze szerint!

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat