Goodbye Red Bull Stratos, Hello Athlete Machine

2012. október 14. Felix Baumgartner bebizonyítja, hogy a sztratoszféra határából leugorva képes áttörni a hangsebességet. Sokan tiltakoztak ellene, őrültségnek, egyenesen öngyilkosságnak tartották. Egyértelmű, hogy ezzel az akcióval magasra rakta a mércét a Vörös Bika, ám képesek lesznek ezt valaha is felülmúlni?

Azontúl, hogy ezen a rekordkísérleten dolgoztak 2005 óta, a megmozdulás fő sikere az élő közvetítés lehetőségében rejlett. Rengeteg érdeklődő kísérte végig az ugrást. Az emberek szeretnek kukkolni. Jelen esetben, aki figyelemmel kísérte Félix leérkezését, úgy érezhette, hogy ő is részesévé válik a történelmi pillanatnak.

A cég mára már rég túljutott a szokásosnak nevezhető marketingtevékenységen, a fő profilja a szórakoztatás lett. Ám félő volt, hogy ezek után már nem lesznek képesek olyan grandiózus akcióval előrukkolni, ami legalább ennyire leköti az embereket, mint ahogyan azt tette a Stratos. Azonban nem is biztos, hogy felül szeretnék múlni a legnagyobb attrakciójukat. Ezúttal teljesen más irányba indultak el.

A Red Bull mára főként szponzori tevékenységével tartja szinten az ismertségét, marketingstratégiájában kiemelkedő szerep jut a 'branded contentnek', azaz a márkázott tartalomnak. Kevesen tudják, hogy valójában mennyi sportágban segíti a tehetségeket. Legújabb kisfilmjükkel ezt a széles palettát igyekeznek bemutatni, rendkívül élvezhető módón. Igaz a videó hat perces, de a figyelmet már az elején megragadja, és az utolsó másodpercig a markában tartja. 

Az emberi figyelem nagyon könnyen megszerezhető, azonban a fenntartásban rejlik az igazi nehézség. Ma, mikor mindent most és azonnal akarunk, ritka, hogy hat percig birtokoljuk a fogyasztónkat. Az Athlete Machine-nak sikerült. Akarva-akaratlanul sem tudjuk elengedni a videót. Nem tudjuk, hogy mi lesz a következő lépés és nem is akarunk lemaradni róla. A saját kíváncsiságunk visz minket előre. Big up a Red Bullnak, ismét domborítottak!

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat