Gyerekfigyelő karóramobil

„Anyu még kicsit hadd!” 

Hol máshol, mint Kínában mutatták be a fiatalabb gyerekek mozgásának nyomon követésére alkalmas, mobiltelefonként is működő karórát. A China Unicom telekommunikációs cég által kifejlesztett óramobil amúgy egy egyszerű gyerekórára hasonlít, azonban műholdas helymeghatározást lehetővé tevő GPS-szel van ellátva, mely révén az aggódó szülők az interneten vagy mobilkészülékeiken gyerekeik minden lépését követhetik, emellett a készülék akár rendszeres SMS-üzenetekben is tájékoztat viselőjének aktuális hollétéről.

A szülők "virtuális határt" is szabhatnak a gyerekek mozgásának, vagyis előre meghatározhatnak egy zónát, amelynek elhagyása esetén az óra rögtön jelzést küld nekik. Ezen kívül a készülék a benne levő mikrofonnal köszönhetően egy olyan funkcióval is rendelkezik, hogy a szülők belehallgathatnak gyerekük környezetének zajaiba, hogy maguk dönthessék el, biztonságos helyen tartózkodik-e a fiatalkorú.

Van rajta vészjelző gomb is, valamint az órával négy, előre beprogramozott telefonszám felhívása lehetséges. Az órával SMS-t küldeni és internetezni nem lehet, nincsenek rajta játékok és más alkalmazások, hogy ne vonja el a gyerekek figyelmét az iskolai tanórán. Beállítható az "iskolai mód" a készüléken, amely az órán való kommunikációt lehetetleníti el, igaz, a vészjelző gomb ebben az esetben is működik.

A szolgáltatás árát a China Unicom meglepően alacsonyra tette: annak kétéves díja mindössze 360 jüan (13 ezer forint), a készülékért külön nem kell fizetni.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat