Gyermekügyelet-kereső oldal indult

A gyermeksos.hu jelentős terheket vehet le a szülők válláról.

Két magánszemély, a gyermekápoló asszisztens Németh Franciska és Kovács Barbara kommunikációs szakember saját kezdeményezéseként jött létre a gyermeksos.hu oldal. A szakterületet kiválasztva, majd a tüneteket megadva gyorsan megkapjuk az ügyeletes kórház címét, telefonszámát és egy térképet is, amin akár azonnal az útvonalat is megkereshetjük.

Az oldal segítségével a szülők számára megkönnyíthető, vagy akár meg is szüntethető a hajnali kapkodás és kétségbeesés kezelése vészhelyzet esetén.

,,A munkám során minden nap tapasztalom, hogy a szülők milyen nehezen jutnak megfelelő információhoz olyan helyzetekben, amikor minden perc számít. Azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy többet ne kelljen az éjszaka közepén egyik kórházból a másikba bolyongani a beteg gyerekekkel, hanem egyből tudják a szülők, milyen problémával merre kell indulni. Azon dolgozunk, hogy az oldal ezután is mindig naprakész legyen. Keressük az együttműködési lehetőségeket, hogy első kézből kapjuk meg az aktuális információkat" – mondta Németh Franciska.

Egyelőre Budapest és Pest megye ügyeleti rendje található meg az oldalon, de ha igény van rá, akkor idővel országos lesz. Az oldal készítéséhez felhasznált adatok forrása az Országos Mentőszolgálat által közzétett sürgősségi beutalási rend, valamint a készítők kitartó kutatómunkája. Az ügyeleti rendeken kívül, dr. Kőnig Róbert gyermeksebész ad hasznos tanácsokat az ügyeletre érkezésig, valamint balesetmegelőzési és egészségmegőrzési tippeket is kaphat az oldalra látogató szülő.

via Index, Népszava

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat