Győrben az oroszokra várnak

Az orosz turisták nem csak a város kulturális kínálata és termálfürdői révén érezhetnék kellemesen magukat Győrben, hanem sport-infrastrukturális adottságai miatt is. 

Győr a közelmúltban mutatkozott be Oroszországban, komplett turisztikai csomagokat kínálva az ottani utazásszervezőknek. A város nem csak a hagyományos két szakágra, a termálfürdőkre épülő gyógy-idegenforgalomra és kulturális-, valamint fesztiválturizmusra szeretne hangsúlyt fektetni. Ezentúl a sport területére is szeretnének kellő figyelmet fordítani. Győr „sportvárosi” mivoltát erősíti az olimpiai bajnok, MOB-elnök polgármester, Borkai Zsolt, a sikeres helyi kézilabdacsapat, a tény, hogy 2014-ben itt rendezik a női kézilabda Eb-t, 2015-ben pedig a női kosárlabda Eb-t. További pozitívum, hogy a 2017-es Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra készülve számos olyan épületet húznak fel, amely alkalmas lehet orosz sportolók edzőtáboroztatására. Ezekről szintén beszéltek Moszkvában az érdeklődőknek.

Győr oroszországi bemutatkozója sikeresnek mondható, hiszen egy ottani jégkorongcsapat már jelezte is, hogy áttenné ide a felkészülését egy időre. A város egyébként heteken belül testvérvárosi kapcsolatra lép az orosz Nyizsnyij Novgorod-dal, amitől az orosz turisták számának növekedését várják. Ez egy 1,3 millió lakosú település, melynek körülbelül 10 millióan élnek a vonzáskörzetében. Két hiányosság azonban akad a tervekben, az egyik, hogy Győrben nincsen ötcsillagos szálloda, a másik, hogy Nyizsnyijből légi úton csak átszállással lehet eljutni ide. Mindkettőt igyekeznek orvosolni, utóbbit a péri reptér felújításával tennék. 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat