Hadd lobogjon a haj!

Vagy inkább ne. A Dove erre helyezi a hangsúlyt Brazíliában bevezetett kampányában, amely férfiaknak szól. Egy samponreklám pasiknak, tele humorral és némi fricskával a gyengébbik nem felé. Pontosabban a csíny az állandóan őket sulykoló promócióknak szól, amelyeknek fő üzenete: "mindent a gyönyörű, egészséges és fényes hajért".

Ogilvy & Mather ügynökség keze alatt született az egyedülálló koncepció, és homlokegyenest különbözik a megszokottól, sőt gyakorlatilag azt parodizálja ki. Egészen sejtelmes, mivel csak a kisfilm végén derül ki a márka, ami egyáltalán nem megszokott a Dove-tól. Néhány másodperc alatt szemtanúi lehetünk minden olyan női samponreklámos klisének, amellyel a nagy márkák élnek. A hajzuhatag lobog a szélben, fénylik, erőltetett mozdulatokra csillogva meglebben, csak egy férfi fején történik mindez. A végén persze megérkezik a felmentő sereg, a Dove Men + Care sampon személyében, és újra helyreáll a rend.

Igen nagy népszerűségnek örvend a videó hazánkban is, Brazíliában pedig főleg. Kreatív, humoros, szórakoztató és megfogja a nézőket, közöttük a férfiakat. Ez pedig érdem egy olyan terméknél, aminek nincs köze sporthoz, alkoholhoz, autókhoz, elektromos kütyükhöz vagy egyéb általános hímnemű érdeklődési körökhöz. Ha pedig valamiért elkerülte volna néhány pasi figyelmét, az sem tragédia, mert a barátnőjük vagy feleségük majd megvásárolja nekik, mint megannyi hasonló terméket. Ugyanis ez a reklám a nőknek is megmarad, pedig ők nem is tartoznak a célcsoporthoz.

Kép: www.kecskefeszek.hu

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat