Hangszépségverseny telefonos ügyintézőknek

Immár második alkalommal hirdeti meg a Direkt és Interaktív Marketingszövetség hangszépségversenyét, melyen búgó hangú call-centeresek versenyezhetnek majd. 

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is megrendezi a telefonos ügyintézők számára kiírt hangszépségversenyét a Direkt és Interaktív Marketingszövetség (DIMSZ). A 2012-es megmérettetés hangszépségkirálynője Meier Lídia lett, aki a Magyar Telekom munkatársa. Most az utána következő királyt vagy királynőt keresik.

A versenyre bármely, a hazai piacon tevékenykedő  call-center cég, vagy telefonos ügyfélszolgálattal rendelkező szervezet és ezek dolgozói jelentkezhetnek. A jelentkezőknek szeptember 18-ig kell beküldeniük egy 20-30 másodperces, tetszőlegesen választható, prózai hanganyagot mp3 formátumban. Ezután a hangfájlokat egy szakmai zsűri hallgatja meg, majd kiválasztja a legszebb tíz hangot. A döntőbe jutóknak a DIMSZ zsűrije új feladatot ad, ezt is mp3-ban rögzítik, majd feltöltik az internetre. Ebből a tíz hangból pedig a közönség fogja kiválasztani a legszebbet egy online szavazás keretein belül.

A verseny támogatója a Neckermann utazási iroda, akik egy két főre szóló, két éjszakás wellness hétvégét biztosítanak a győztesnek, félpanziós ellátással egy itthoni Danubius szállodában. 

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat