Harci kutyák virágkoszorúban

A pit bullokról él egy mese, mely szerint agresszívak és veszélyesek, emiatt sokan nem szeretik őket. A valóságban azonban pont olyan cukik, mint ezen a hippi stílusú fotósorozaton.

Egy amerikai fotográfus lány, Sophie Gamand úgy döntött, utánajár a legendának, miszerint a nemes egyszerűséggel csak "harcikutyának" bélyegzett állatok (amerikai pit bull terrier, staffordshire bull terrier, amerikai staffordshire terrier és ezek keverékei) egytől egyig veszedelmes bestiák-e, akik éjt nappallá téve vadásznak az iskolából hazafelé sétáló gyerekekre vagy a ház előtt söprögető nyugdíjasokra.

Mint sajnos legtöbbünknek, úgy Sophie-nak is voltak előítéletei, de úgy döntött, igyekszik majd objektív maradni. Három menhelyet keresett meg, hogy megkérje őket, vegyenek részt projektjében, mindannyian örömmel mondtak igent. A lány ezeken a helyeken kezdett megismerkedni a pit bullokkal, akik mind egy saját, többnyire szomorú történettel érkeztek az állatmentőkhöz. Kiderült, ezek a fajták tényleg nagyon erősek és szenvedélyesek, de ez nem jelenti azt, hogy agresszívak is. Azok a kutyák, akik nem csalódtak az emberben, agresszió helyett mérhetetlen szeretetéhséget tanúsítottak, ami nagyon meghatotta Sophie-t. Úgy döntött kampányt indít értük.

A projekt a Flower Power nevet kapta, melynek keretében a fotós virágkoszorúkkal a fejükön fotózta az árva pit bullokat. Létrehozta a #PitBullFlowerPower hashtaget, és most arra buzdítja az internet kutyatartó népét, hogy készítsenek az övéihez hasonló képeket pit bulljaikról, hogy az emberek láthassák, mennyire szeretnivalók.

"Észrevettem, hogy ezeket a kutyákat többnyire nagyvárosi, energikus környezetben ábrázolják. Emiatt az emberek gyakran asszociálnak róluk a durvaságra, keménységre. Szerintem ez csak erősíti a mítoszt, hogy ezek a kutyák pszichopaták. Ezért döntöttem úgy, hogy más utat választok, és úgy fotózom őket, mint hippiket, meseszerű karaktereket, lányosan, álmodozón" - írja saját oldalán.

Képgaléria:

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat