Hiánypótló trend: készíts videókat pici, cuki ételekről!

Ha valaki azon gondolkodna, hogy honnan ered, csak annyit mondanék: KAWAIIIIIII^^

Legyünk őszinték: nincs olyan ember az interneten, aki nem tett már ki legalább egy fotót az éppen aktuális fogásról, legyen szó kacsazsírban konfitált rókagomba-pástétomról, vagy egy tál hideg lecsóról.

Viszont most kibontakozóban van egy új irányzat, ami ideális megoldás kisétkű, hónapvégén evickélő, vagy minimalista amatőr szakácsoknak.

A Japánból induló és a Kawaii diskurzushoz méltóan csatlakozó trend lényege, hogy türelmes séfek egészen apró, de élethű ételeket készítenek, amit természetesen videó formájában meg is osztanak a közönséggel.

Az egyik legnépszerűbb csatorna, a Minature Space jelenleg 460.000 feliratkozóval büszkélkedhet, legnézettebb videóját, egy mini-torta gondos elkészítését pedig már 3.8 millióan tekintették meg:

Ezeket a fél fogra sem elég palacsintákat 3.6 millióan látták:

A Tubular Labs jelentése szerint a pici kajás videók 3%-kal több összmegtekintést generálnak a food videók kategóriáján belül, mint a nagy testvéreik.

Bengu Atamer, a BuzzMyVideos társalapítója a következő magyarázattal állt elő: „Összességében úgy gondolom, hogy a főzős videókat idáig is jelentős érdeklődéssel fogadták YouTube-on, és mikor hozzáadták a cukiságfaktort, olyan potenciális trendet indítottak el, ami nem csak egy specifikus réteg számára, de egy szélesebb körben is vonzóvá, és megosztás-kompatibilissé teszi a tartalmat”.

Az összes mini-foodos, popkulturális utalás közül – Mi ez, egy rántotta hangyáknak? –, én most ezzel zárnám a sort:

via Business Insider

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat