Hív az Xbox One

A Microsoft nem aprózza el új játékkonzolja népszerűsítését: az első reklámfilmben feltűnik Steven Gerrard, Spock, zombik, és még néhány budapesti helyszín is.

Nem sokkal a Playstation 4 első szpotjának megjelenése után a Microsoft is bemutatta az Xbox One kampány első videóját. A két konzol a jövő hónapban érkezik a boltokba, és egyik gyártó sem kíméli a költségeket a kibontakozó marketingháborúban. 

Míg a Sony elsősorban nosztalgikus érzésekre, és a játékosok keménymagjára fókuszál, a Microsoft a teljes, nappaliban történő tartalomfogyasztást szeretné meghatározni, és ez áll a kampány középpontjában is. Valószínűleg ezért döntöttek úgy, hogy a jól ismert játékok mellé Steven Gerrard focistát, és a Star Trek Spock-ját alakító Zachary Quinto színészt is szerepeltetik a videóban. 

A kampány címe "RSVP", az első videó pedig az "Invitation" címet kapta. A cél, hogy meghívják a játékosokat az Xbox világába, és ennek megfelelően épül fel az első reklámfilm forgatókönyve is. A szereplőket hétköznapi szituációkból ragadják ki a játékok hősei, egy kis játékra invitálva őket. Az előző Xbox "Jump in" tagline-ját "Jump ahead"-re változtatták, feltehetőleg az Xbox One jövőbemutatóságát hangsúlyozva.

Kellemes meglepetés, hogy a film egy részét Budapesten forgatták: Spock egyenesen a Keleti pályaudvarra teleportál, a Piarista közön pedig egy falanxnyi spártai katona rohan át. A szpothoz már egy "Így készült" videó is megjelent, jól látható belőle, hogy nem kímélték a költségeket.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat