Hollywoodi filmek - stock videókból összerakva

Emlékeztek a stockvideó-tárra, akik "megfilmesítették" az Átlagos Márkavideót? Ezúttal hollywoodi sikerfilmeket raktak össze sajátos módszerükkel.

This Is a Generic Brand VideoEgészen biztos, hogy nincs borzalmasabb szeglete a mozgóképes- és kreatívvilágnak, mint a stock videók. Minden egyes hasznos képkockára jut legalább tíz klip emberekről, akik indokolatlanul örülnek a salátájuknak. Ezek a videók felelősek a fillérekből kihozott, teljesen irreális IKEA-világokban játszódó reklámok nagy részéért. Stockvideót keresni egy projekthez a legembertpróbálóbb feladatok egyike, amivel csak kreatív találkozhat. A helyzetet súlyosbítja, hogy általában nem tartozik hozzájuk hangsáv.

Ezek után nem csoda, hogy az ilyen klippekkel foglalkozó Dissolve minden erejét megfeszítve próbál jópofizni. Először megfilmesítették Kendra Eash This Is a Generic Brand Video című versét, amihez persze minden alapanyag rendelkezésre állt a saját videóik között. El kell ismerni, a maga abszurditásában az idei év egyik csúcspontja volt.

A sikeren felbuzdulva most újabb humoros kampányvideóval rukkoltak elő: híres sikerfilmek jeleneteit rakták össze a stockvideóikból. Látszik, hogy ezúttal saját kútfőből dolgoztak, így a végeredmény koránt sem annyira meta, de azért vannak jobb pillanataik. Azt viszont sajnos sosem tudjuk meg, hogy bizonyos jelenetek alkotóinak mi járt a fejükben, amikor elkezdtek forgatni...

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat