Idén ötödször díjazták a legjobb magyar márkákat!

MagyarBrands elismerést kaptak magyar vonatkozású márkák, az üzleti ágazatban a Rába, a fogyasztói szektorban pedig a Pick győzedelmeskedett.

A legjobb márkákat a MagyarBrands szakmai bizottságának vezetői által összeállított kritériumrendszer alapján pontozták. Egyrészt számszerűsíthető adatokkal dolgoztak, mint a tradíció, tulajdon, menedzsment és foglalkoztatás, másrészt felhasználták a GfK Hungária piackutató fogyasztói kutatásának eredményeit is. Ezen szempontok összegzését követően a program szakértői egy komplex mutatószám létrehozásával alakítják ki a sikeres hazai márkák végleges listáját.

Az üzleti márkák toplistáján a Rába 95,05 ponttal lett az első, másodikként végzett a Zwack 92,96 ponttal, míg a Richter 92,38 ponttal a harmadik. A fogyasztói márkák toplistáján a Pick 95,91 ponttal, a Herendi 95,14 ponttal, a Herz pedig 94,98 ponttal végzett az első három helyen.

„A MagyarBrands célja olyan magyar vonatkozású márkák díjazása, amelyek a magyar vállalkozások méltó képviselői lehetnek hazánkon kívül is. A MagyarBrands márkákhoz kapcsolt értékek olyan kézzelfogható előnyt jelentenek a magyar és nemzetközi piacon, amelyek révén a termékek megbízhatósága és elismertsége növekszik a vásárlók szemében” – írják weboldalukon.

A díjra valamennyi magyar vonatkozású márka pályázhatott a szervezet honlapján található nyomtatvány kitöltésével.

Néhány érdekes adat a GfK Hungária felmérésből:

  • A magyar háztartások 74%-ának fontos, illetve rendkívül fontos, hogy ha csak lehet, magyar terméket vásároljon.
  • A magyar háztartások csaknem 90%-a szerint a magyar termék legfontosabb kritériuma, hogy teljes egészében magyar alapanyagokból készüljön, helyben.
  • A magyar háztartások 50%-ának az is fontos, hogy ezek csak magyar munkaerő bevonásával készüljenek.
  • A magyar háztartások 40%-ának az is fontos, hogy a gyártó vállalat magyar tulajdonban legyen.

A MagyarBrands Gyermekekért különdíjat 2014-ben a Mosoly Alapítvány, a kultúráért különdíjat a hungarIKON gyűjtemény, az innovációs különdíjat pedig az informatikai területen működő Tresorit nyerte el.

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat