Így cinkelte ki egy kamu márka, a fiataloknak szóló reklámkliséket

Kit érdekel a környezet, én csak az érzéseimmel akarok törődni.

Ha a 14-30-as korosztálynak szeretnél megkapó reklámot csinálni, akkor minden bizonnyal bele kell tenned a következő elemeket: „YOLO”, „Éld át a Pillanatot”, „Ragadd meg a napot”, plusz vágóképek fiatalokról, akik vagy futnak, valamilyen jól kinéző őrültséget csinálnak, egy régi kabrióban lóbálják a fejüket egy szeles szerpentinen, az erdőben csókolóznak, vagy egyéb „vadságokat” művelnek. És természetesen sok, hangulatos filter.

De hogyan fordítod ezt le ezt a vizes palackok nyelvére? Egyébként nagyon egyszerűen.

A Bobble újrahasznosítható palackmárka fogta az összes Millenniális klisét és paródiát készített belőlük, amivel az eldobált flakonok okozta környezeti szennyezésre is felhívja a figyelmet.

A 72andSunny New York által készített szpot egyébként egy ál-vízmárka, a Once reklámja is, ami éppen a nagy yolózásban eldobált falkonokra is fittyet hány, mert mi a carpe diem gyermekei vagyunk, majd más eltakarítja vizes hedonizmusunk hulladékát. Ezt az egészet pedig, mint egy múló trenddé degradálja a reklám végén, amit a Bobble palackjai hivatottak megváltani.

"A legnagyobb kreatív kihívás az volt, hogy az eldobált műanyagpalackok következményeit személyesebbé tegyük, és egy egész generációt arra ösztönözzünk, hogy változtassa meg szokásait, anélkül, hogy hibáztatnánk őket, vagy prédikálnánk” mondta el Guillermo Vega, a 72andSunny New York-i creative directora.

Ha a kitűzött célt nem is feltétlenül sikerül elérni, a szpot azért vicces lett.

via Co.Create

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat