Így építettek marketinget egy 14 éves fiú Youtube videójára

Szaniszló pályafutása a reklámszereplésig.

Az elmúlt hónapokban nagyon termékeny volt a magyar internetkultúra a fiatal, tizenéves fiúk szempontjából. Először Almási Kristófot, a különleges felkészülési módszertannal dolgozó, ifjú karatést kapta fel pár hétre a magyar mémgyár, a múlt hónapban pedig a 14 éves Szaniszló, a nemtörődöm Bözsi néninek kétségbeesetten/elszántan/kitartóan kakast (és tyúkot) szállító fiú futott be nagy karriert az internetben.

Utóbbi annyira karakteresnek és marandónak bizonyult, hogy kisebb túlzással közszereplő vált belőle: foglalkozott vele a Blikk, a Fókusz, néha közös Instagram-fotókon találkozhatunk szembe vele, de legújabban reklámszereplést is vállal.

A Gödőllöi One FEST készített vele egy low-budget online-szpotot, amiben feltűnik (mit feltűnik! Ő a főszereplő), pontosan úgy, ahogy megismerhettük: Szaniszló, egy porszívó ügynök törhetetlen akaraterejével próbálja leszállítani az a keverőpultot a fesztiválnak otthont adó fogadóba, de a sokadik „jonapooooot” is süket fülekre talál.

Kuriózum, hogy valaki a hazai mémkultúrából kiszakadva, továbbhordozva a stílusjegyeit, ilyen formában és ilyen jó érzékkel lovagolja meg valaki a hírnevét, pláne kamaszon. Lehet példálozni Kleist írásából a Tövishúzó fiú és lábát törölgető fiatalember hitelességi dilemmájával, de én ettől függetlenül szívesen megnéznék 1-2 év múlva egy Magyar Posta reklámot, amiben Szaniszló ugyanilyen kétségbeesetten/elszántan/kitartóan próbál majd csomagokat kézbesíteni, ugyanekkora sikerrel.  

ReklámKlub Impresszum Médiaajánlat